Kanongatan 100

Erbjuder etableringsmöjlighet för kontor i nyproduktion på Väla gård

Nu kan vi tillsammans med Skanska erbjuda kontorslokaler i nyproduktion i fyra olika huskroppar på Väla Gård.
I en av byggnaderna kommer det byggas kontor i befintliga ekonomibyggnader, i de övriga 3 blir det helt nybyggda lokaler.
Ytorna fördelar sig på från 380 kvm till 2 150 kvm.

För att få en god uppfattning om vad det är som ska byggas och hur det kan komma att se ut när det är klart, visar vi gärna Skanskas befintliga kontor på Väla Gård.

Platsen
Med cirka sju minuter från Helsingborgs city, och ett av Sveriges största köpcentrum bara en kort promenad bort, ligger Väla gård. Här jobbar man i en lugn och avslappnad parkmiljö och har samtidigt nära till service, butiker och restauranger. Väla gård ligger som granne till Väla skog med sin lummiga miljö samt fina gång- och ridstigar och man tar sig enkelt dit både norr- och söderifrån.
Väla gård, med anor från 1800-talet är en anrik och vacker byggnad i gråsten. Tillsammans med nybyggda arkitektritade hus som drar tankarna till skånelängor kommer här att skapas en mycket speciell och tilltalande kontorsmiljö.

Projektet
Tillsammans med Tengboms arkitektkontor tar Skanska fram ett förslag som har målet att med god marginal uppfylla era önskemål – ett kontor som även människor utanför Skanskas sfär kommer referera till och associerar med positiva värden.

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners vill Skanska leda utvecklingen för en bättre och mer hållbar framtid. FN:s globala mål för hållbar utveckling är en förenande kraft som ska få regeringar, näringsliv och andra samhällsaktörer att dra åt samma håll. Som ett stort internationellt företag inom samhällsbyggnad har Skanska avsevärda möjligheter att bidra i strävan att nå målen. Skanskas breda verksamhet berör de flesta av målen, men vårt huvudfokus ligger på mål 11 ”Hållbara städer och samhällen”. För oss betyder det att planera och bygga för inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara städer. I samråd med kunder, samarbetspartners och lokalsamhället tar vi fram lösningar på lokala utmaningar. Målen blir en ledstjärna för att pusha hållbarhetsarbetet framåt i specifika byggprojekt.
Inom grön hållbarhet är klimat-, miljö- och energifrågorna viktiga. Skanska Sverige har antagit målet om klimatneutralitet till 2045 i hela värdekedjan, det vill säga i vår produktion och våra byggprojekt.

Som en följd har Skanska startat två klimatneutrala projekt i Skåne det senaste året. Dels Hyllie Terrass, ett kontor som är ett av de första att certifieras enligt NollCO2, dels Sveriges första klimatneutrala radhusprojekt Gottorps hage. I Sege Park utvecklar BoKlok ett innovativt offgrid-koncept i flerbostadshuset Grönhult, med sol- och vindkraft, batterier och smart teknik. Vår projektutveckling driver på övriga verksamheter i Skanska genom att till 2030 ha målet att enbart utveckla klimatneutrala projekt, något som har fått hela vår organisation att påbörja ett stort förändringsarbete.

Fastigheten Väla gård har haft stor betydelse för Skanskas hållbarhetsresa. Det var här vår projektutveckling för första gången bestämde sig för att klara de miljömål som vår koncernledning satt upp som de tuffaste, minst miljöpåverkande. ”Deep Green” hette nivån och hos oss på Skanska Sverige fick det heta ”Mörkgrönt byggande”. Väla gård blev alltså först ut, och klarade med bravur det som inget annat kontor i Sverige tidigare klarat: att uppnå netto noll energi på årsbasis. Klassningen innebär också ett stort fokus på sunda och klimatsmarta material, att återvinna 100 % av avfallet och att alla kemiska ämnen ska vara giftfria. Väla gård blev en framgång och fick enorm uppmärksamhet i branschen. Det blev därmed också startskottet på en framgångsrik resa där Skanskas fastighetsutveckling har haft ambitionen att ligga i framkant inom grönt byggande ända sedan dess.

Därför är det med stor entusiasm vi vill erbjuda ett nytt grönt kontorsförslag som drar nytta av den fina energilösningen som redan finns på plats och samtidigt tar steget vidare in i framtiden, där vi kan utnyttja vår breda kompetens inom hållbarhet för att utveckla ett kostnadseffektivt, drifts- och framtidssäkrat kontor.

Vårt mål är att skapa en resilient fastighet och arbeta proaktivt för att säkerställa att byggnaden kan klara framtidens klimatförändringar. Väla gård är en oerhört vacker plats med stora naturvärden i naturen intill. Det ger oss extra motivation till att bygga riktigt hållbart, men även att försöka gynna biologisk mångfald och ekosystemtjänster i miljön runt omkring husen.

Referensobjekt:
Tre referensprojekt som Skanska är extra stolta över

Dialogen, Jönköping
Vid Skeppsbron i Jönköping uppförde Skanska precis en ny kontorsbyggnad åt Jordbruksverket och Skogsstyrelsen på totalt 16 400 BTA, med restaurang och café i bottenplan. Byggnaden certifierades enligt BREEAM, nivå Very Good.

Juvelen, Uppsala
Från 2019 möts man av ett av Skanskas grönaste kontorshus när man rullar in på Uppsala Centralstation, Juvelen. Med sin skimrande fasad och arkitektoniska uttryck har det blivit ett nytt landmärke i centrala Uppsala. Detta mörkgröna projekt är ca 6000 kvm och har certifierats enligt Leed Platinum.

Väla gård, Helsingborg
Väla gård utanför Helsingborg är Skanskas grönaste kontorsprojekt någonsin. Det blev utsett till bästa LEED-projekt 2013.

Kort fakta

Typ
Kontor
Upplåtelseform
Hyresrätt
Fast.beteckning
Väla 1:9
Adress
Kanongatan 100
Postadress
254 67 Helsingborg
Område
Väla Norra
Kommun
Helsingborg
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Kontaktperson
Mats Boson
Fastighetskonsult
0709-47 16 16
mats.boson@valvethob.se
Intresseanmälan

Sammanställning ytor

Typ
Yta
Hyra
Kontor
2 120 kvm
-
Kontor
2 150 kvm
-
Kontor
380 kvm
-
Kontor
660 kvm
-
Summa
5310 kvm